OVERHEID EN VASTGOED

Als burger en ondernemer krijgen we regelmatig te maken met de gevolgen van het handelen (of niet handelen) van de overheid, in het bijzonder de gemeente. Haar besluiten raken ons op allerlei verschillende manieren en hebben invloed op de verhouding tussen burger en overheid, maar ook tussen burgers onderling en burgers met bedrijven.

Het gaat om de meest uiteenlopende zaken, zoals de huur en verhuur van (bedrijfs)panden, de bouw of verbouwing van een (eigen) woning of (nieuw) bedrijfspand, overlast van buren of nabijgelegen bedrijven, etc. Gemeentes stellen beleid en wetgeving op om al deze zaken te reguleren en nemen daartoe volop besluiten. Deze besluiten kunnen direct of indirect zeer nadelig uitpakken in jouw situatie. In dergelijke gevallen kan het wenselijk zijn om de besluitvorming van de overheid te laten beoordelen door specialisten die verstand hebben van de wet- en regelgeving rondom deze besluiten.

Wij staan ondernemers en particulieren bij om op te treden in (potentiële) geschillen met de overheid. Omdat we een regionaal kantoor zijn, met advocaten die hier werken en wonen, zijn we goed op de hoogte van de lokale wetgeving. We adviseren daarom dagelijks cliënten over voornoemde zaken. Soms om een bouwproject in goede banen te leiden en geschillen te voorkomen, soms om juist een oplossing te forceren in een geschil.

Ik wil graag advies!