Aanmelden

  Wat is Bouwman Academie?

  De Juridisch specialisten van Bouwman Advocaten delen graag hun kennis. Zij doen dat graag op een wijze die past bij de opdrachtgever. Of het nu gaat om het geven van een in-company cursus, een cursus voor bijvoorbeeld tolken of bewindvoerders  of bijvoorbeeld het verzorgen van een lezing voor een ondernemersvereniging: bij dit alles geldt dat we leveren wat wordt gevraagd.

  Waarin verschilt Bouwman Academie van andere aanbieders van opleidingen?

  De praktijk staat voorop! De theorie moet waar nodig worden besproken doch de nadruk bij onze opleidingen ligt bij de praktijk. Wanneer u na het volgen van een cursus bij ons geen praktische handvatten heeft gekregen voor vraagstukken waar u mee te maken krijgt is  onze missie mislukt.

  Hoe kan Bouwman Academie aansluiten bij mijn vragen?

  “Juridische opleidingen op maat” staat niet voor niets in ons logo. Wij bespreken vooraf met de opdrachtgever wat van de cursus wordt verwacht . Een ondernemer heeft nu eenmaal andere vragen dan een bewindvoerder. Een jeugdzorgmedewerker wil andere dingen weten dan een mediator. Niet één cursus is dus hetzelfde en er wordt maatwerk geleverd.

  Rechtsgebieden

  Bouwman Academie verzorgt op dit moment cursussen op het gebied van Personen -en Familierecht, Jeugdrecht en Arbeidsrecht. De Bouwman Academie is echter jong en streeft ernaar het aantal rechtsgebieden uit te breiden waarbij aangesloten zal worden bij de behoefte.

  Kosten?

  Omdat we maatwerk leveren kunnen we op voorhand geen prijs noemen. Een en ander is afhankelijk van aantal deelnemers, aantal af te nemen cursussen en de complexiteit van de gevraagde cursus. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

  Meer informatie?

  Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om voor uw doelgroep een passende cursus samen te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met:

  Mr. C.C.J. Aarts
  Mr. C.A.M.J. de Wit

  Telefoon: 0413-266069
  E-mail: info@bouwmanadvocaten.nl


  Overzicht cursussen 2022:

  Alimentatierecht voor (wsnp-)bewindvoerders op vrijdag 4 november 2022 van 14.00-17.00uur
  Onze docenten bespreken met u de belangrijkste aspecten van kinder- en partneralimentatie. Zij zullen dit toespitsen op uw praktijk als (wsnp-)bewindvoerder, denkt u aan de invloed van inkomensveranderingen, schulden en lage of hoge woonlasten;

  Direct aanmelden

   


  Kinderbeschermingsmaatregelen en jeugdrecht op vrijdag 11 november 2022 cursus van 14.00-17.00uur
  Tijdens deze cursus worden de kinderbeschermingsmaatregelen en de maatregelen uit het jeugdstrafrecht besproken. Denkt u daarbij aan de ondertoezichtstelling, uithuisplaatsing, jeugddetentie en plaatsing in een justitiële jeugdinrichting.

  Direct aanmelden

   


  Erfrecht voor (wsnp-)bewindvoerders op vrijdag 18 november 2022 van 14.00-17.00uur
  U wordt meegenomen in de meest voorkomende erfrechtelijke kwesties zoals de vraag wie erft wat, de niet meewerkende erfgenaam of executeur, testamentaire valkuilen, de aanvaarding of verwerping en wat betekent een erfenis voor de schuldsanering?

  Direct aanmelden

   


  Huurrecht voor (wsnp-)bewindvoerders op vrijdag 25 november 2022 van 14.00-17.00uur
  Wanneer kan een huurovereenkomst worden beëindigd? Hoe werkt een ontruiming? Hoeveel huurachterstand mag je hebben? Hoe regel je huurverlaging? Kortom praktische handvatten voor uw praktijk komen aan bod.

  Direct aanmelden

   


  Echtscheidingsrecht voor (wsnp-)bewindvoerders op vrijdag 2 december 2022 van 14.00-17.00uur
  In 3 uur krijgt u praktische handvatten en informatie over de meest voorkomende financiële vraagstukken binnen een echtscheiding toegespitst op uw rol als bewindvoerder . Wat moet verdeeld worden? Welke mogelijkheden zijn er als iemand niet meewerkt? Hoe zit het met de alimentatie, het pensioen en schenkingen? Wat kost een echtscheiding en wie moet dat betalen?

  Direct aanmelden

   


  De cursussen zullen in principe fysiek plaatsvinden op onze locatie in Schijndel aan de Boschweg nr. 23 (5481 EB) van 14.00 uur tot 17.00 uur. Na afloop staat een hapje en drankje voor u klaar. De kosten bedragen € 130,- ex btw.


  Aanmelden: via onderstaand formulier of via info@bouwmanacademie.nl