Wil je meer weten?

Wat is Bouwman Academie?

De Juridisch specialisten van Bouwman Advocaten delen graag hun kennis. Zij doen dat graag op een wijze die past bij de opdrachtgever. Of het nu gaat om het geven van een in-company cursus, een cursus voor bijvoorbeeld tolken of bewindvoerders  of bijvoorbeeld het verzorgen van een lezing voor een ondernemersvereniging: bij dit alles geldt dat we leveren wat wordt gevraagd.

Waarin verschilt Bouwman Academie van andere aanbieders van opleidingen?

De praktijk staat voorop! De theorie moet waar nodig worden besproken doch de nadruk bij onze opleidingen ligt bij de praktijk. Wanneer u na het volgen van een cursus bij ons geen praktische handvatten heeft gekregen voor vraagstukken waar u mee te maken krijgt is  onze missie mislukt.

Hoe kan Bouwman Academie aansluiten bij mijn vragen?

“Juridische opleidingen op maat” staat niet voor niets in ons logo. Wij bespreken vooraf met de opdrachtgever wat van de cursus wordt verwacht . Een ondernemer heeft nu eenmaal andere vragen dan een bewindvoerder. Een jeugdzorgmedewerker wil andere dingen weten dan een mediator. Niet één cursus is dus hetzelfde en er wordt maatwerk geleverd.

Rechtsgebieden

Bouwman Academie verzorgt op dit moment cursussen op het gebied van Personen -en Familierecht, Jeugdrecht en Arbeidsrecht. De Bouwman Academie is echter jong en streeft ernaar het aantal rechtsgebieden uit te breiden waarbij aangesloten zal worden bij de behoefte.

Kosten?

Omdat we maatwerk leveren kunnen we op voorhand geen prijs noemen. Een en ander is afhankelijk van aantal deelnemers, aantal af te nemen cursussen en de complexiteit van de gevraagde cursus. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Meer informatie?

Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek om voor uw doelgroep een passende cursus samen te stellen. U kunt hiervoor contact opnemen met:

Mr. C.C.J. Aarts
Mr. C.A.M.J. de Wit

Telefoon: 0413-266069
E-mail: info@bouwmanadvocaten.nl


Eerstvolgende cursussen:

22 september: Echtscheidingsrecht voor (WSNP-)bewindvoerders
Na deze cursus weet u alles over de verdeling van schulden bij echtscheiding of einde samenleving en of deze wel verdeeld kunnen worden. U leert welke invloed alimentatie heeft op de verdeling van schulden. Hoe de Huwelijkse voorwaarden van invloed kunnen zijn op de verdeling van schulden en de wijzigingen op dit punt bij gemeenschap van goederen. Wanneer kunnen toeslagen worden aangevraagd en wanneer eindigt het fiscaal partnerschap? Kortom alle voor uw bewindvoerderspraktijk relevante vraagstukken komen voorbij.

Direct aanmelden

 


19 oktober: Arbeidsrecht
U krijgt tips en tricks waar op te letten bij arbeidsovereenkomsten, welke rechten een onder bewind gestelde heeft bij ziekte en wat er komt kijken bij ontslag.

Direct aanmelden

 


26 november: Alimentatierecht voor (WSNP-) bewindvoerders
Na deze cursus weet u wanneer kan wijziging alimentatie worden gevraagd bij (wsnp) bewind, u kent de berekensystematiek en weet welke factoren verder van invloed kunnen zijn op het recht op alimentatie of de plicht tot betalen, u weet of wijziging ook mogelijk is bij een vrijwillige schuldregeling en u krijgt jurisprudentie aangereikt waarbij bewind een rol speelt in alimentatievraagstukken.

Direct aanmelden

 


8 december: Huurrecht in relatie tot bewind
U leert wat u kunt doen bij huurachterstanden, wanneer sprake is van een huurovereenkomst, welke huurbescherming kan worden ingeroepen, hoe de huurovereenkomst kan eindigen en welke rechten er bestaan bij ontruiming.

Direct aanmelden

 

Aanmelden: via onderstaand formulier of via info@bouwmanacademie.nl