Op 9 oktober jl. heeft de Hoge Raad een baanbrekende uitspraak gedaan over de manier waarop kinderalimentatie moet worden berekend.

Sinds 1 januari 2015 ontvangen veel alleenstaande ouders (meestal de moeder) een verhoogd kindgebonden budget (KGB).  Dit KGB strekte – kort gezegd – in mindering op de te betalen kinderalimentatie.

Als de behoefte aan alimentatie €500,- bedroeg en de moeder ontving een KGB van €340,- per maand, dan was de bijdrage waarin de ouders samen nog moesten voorzien geen €500,- meer, maar slechts €160,-. Als gevolg daarvan hoefden vaders vaak veel minder alimentatie te betalen dan voorheen.  Dit leidde tot veel onbegrip en de rechtbanken in Nederland oordeelden hierover ook verschillend.

De Hoge Raad heeft nu echter besloten dat het KGB budget niet in mindering strekt op de kosten van kinderen, maar dat dit als inkomen van de moeder moet worden beschouwd. Dit zal leiden tot hogere kinderalimentatie dan voorheen.

Laat bij ons checken of u te weinig alimentatie ontvangt. Daarvoor nodigen wij u uit voor een gratis gesprek met mw. mr. M.A.M. Kools op één van onze vestigingen. Tel. 0413 – 266 069.

CategoryNieuws

© 2015 BOUWMAN ADVOCATEN | ONTWIKKELD DOOR BURO TWEEVOUD

logo-footer

Volg ons op social media: