Ieder jaar moet de alimentatie worden aangepast. Door de Minister van Justitie wordt dit indexeringspercentage voor de alimentatieverplichtingen vastgesteld en bekendgemaakt in de Staatscourant. Vanaf 1 januari 2018 gaat de alimentatie met 1,5% omhoog. Het bedrag wat u normaal ontvangt, wordt dan met 1,5% verhoogd.

Jaarlijks met ingang van 1 januari worden bedragen voor levensonderhoud gewijzigd. Het percentage geldt zowel voor kinder- als partneralimentatie. Wanneer u alimentatieplichtig bent, moet u vanaf 1 januari 2018 dus een hoger bedrag aan uw ex-partner voldoen. Wanneer u alimentatie ontvangt, betekent dat u vanaf 1 januari 2018 een hoger bedrag aan alimentatie dient te ontvangen. Breng uw ex-partner dus op de hoogte!

Van de wettelijke indexering kan uitsluitend worden afgeweken indien de alimentatieplichtige en de alimentatiegerechtigde dit samen schriftelijk zijn overeengekomen, bijvoorbeeld in een convenant of ouderschapsplan.

Mocht u meer willen weten over indexeren, alimentatie, of over andere personen- en familierecht gerelateerde onderwerpen, dan kunt u uiteraard (vrijblijvend) contact met ons opnemen.

CategoryNieuws

© 2015 BOUWMAN ADVOCATEN | ONTWIKKELD DOOR BURO TWEEVOUD

logo-footer

Volg ons op social media: